مشعل هدایت

مشعل هدایت
قرآنی ، مذهبی ، اعتقادی ، تربیتی
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان نسیم وحی و آدرس mashalehedayt.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





پيوندهای روزانه

از روایات اهل بیت علیهم السلام برمی آید که خداوند، برای تشویق مردم به این ادب شایسته، پاداش و پیامدهای بزرگی را در نظر گرفته که قسمتی از آنها مربوط به دنیا و قسمتی دیگر مربوط به سرای باقی است. توجه به این تاثیرات و پیامدها ممکن است در ما انگیزه ای تازه ایجاد کند و این ادب انسانی را بیش از گذشته در ما بگستراند. حال به بخشی از این پیامدها اشاره خواهیم کرد:

1ـ جایگزینی روزی

نگاه دنیایی و ظاهربین به مهمانی این است که بگوییم مهمان، از اموال صاحب خانه می کاهد و روزی او را کم می کند. برنج و روغنی را که می شد چند روز دیگر استفاده کرد، با پهن شدن سفره مهمانی از دستمان می پرد و به شکم دیگران واریز می شودپیامبر خدا صلّی الله علیه و آله می فرماید: خانه اى كه در آن اطعام مى شود، خیر و بركت سریعتر از فرورفتن تیغ در كوهان شتر، به آن مى رسد اما باید توجه داشت که دنیا با حساب و کتاب های مادی ما نیست که می چرخد. این خزینه نامتناهی الهی است که روزی رسان است و هر که را که بخواهد روزی می دهد. قانون نانوشته الهی این است که روزی مهمان از جای دیگری تامین می شود و بر عهده موجود دیگری است. پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله می فرماید:

الضَّیفُ یَنزِلُ برِزقِهِ (بحارالأنوار: 75/461)؛ میهمان، روزى خود را مى آوردبنابراین باید یقین داشت که هر آنچه از ارزاق خانه توسط مهمان کم می شود، از خزینه الهی جایگزین می گردد  

2ـ افزایش و برکت روزی

مهمانی دادن نه تنها از رزق و روزی و اموال ما نمی کاهد بلکه شرایطی را فراهم می آورد که خیر و برکت بر اموال ما جاری شود و رزق و روزیمان افزایش یابد. جالب اینجا است که این افزایش رزق و روزی خیلی زود خود را نمایان می کند و به حساب انسان واریز می گردد. پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله می فرماید:

البیتُ الذی یُمتارُ مِنهُ الخَیرُ و البَرَكةُ أسرَعُ إلَیهِ مِنَ الشَّفرَةِ فی سَنامِ البَعیرِ(المحاسن، ج 2، ص147)؛ خانه اى كه در آن اطعام مى شود، خیر و بركت سریعتر از فرورفتن تیغ در كوهان شتر، به آن مى رسدبدین ترتیب گویا که خداوند برای پذیرایی از مهمان جایزه ای ویژه قرار داده که کارگزارانش موظفند آن را با حداکثر سرعت به دست مهمان نوازان برسانند.

درب آسمان میهمان3ـ گشایش درهای آسمان

فرشتگان خدا حقایق عالم را می بینند و زشتی و زیبایی حقیقی را درک می کنند. من و شما هم اگر بوی متعفن گناه را استشمام می کردیم و عطر خوش بوی عمل صالح را متوجه می شدیم، رفت و آمدمان را به خانه نیکوکاران افزایش می دادیم و هیچ وقت پا به خانه گنهکاران نمی گذاشتیم.

بنابراین خوب است که از چشمان تیزبین ملائکه خدا بهره بگیریم و خانه های خوش منظر و خانه های تاریک و آلوده را بشناسیم. پیامبر خدا صلّی الله علیه و آله می فرماید:

كُلُّ بیتٍ لا یَدخُلُ فیهِ الضَّیفُ لا تَدخُلُهُ المَلائكةُ(جامع الأخبار، ص 378)؛ فرشتگان، به هر خانه اى كه مهمان به آن وارد نشود، وارد نمى شوند.

خانه ای که فرشتگان، حاضر به وارد شدن در آن نباشند تاریک و ظلمانی است و هیچ خیر و برکتی نخواهد داشت. بنابراین اگر در پی نورانیت و معنویت خانه هایمان هستیم و دوست داریم که درهای آسمان به سوی خود و خانواده هامان گشوده شود باید درهای مهمان نوازی را بگشاییم و سفره های محبت را بگسترانیم.

4ـ آمرزش گناهان

بعضی از کارهای خیر، چنان پرقدرت است که می تواند گناهان گذشته انسان را محو کند و آمرزش آنها را به همراه داشته باشد. مهمان نوازی یکی از همین کارها است که خداوند چنین تاثیری در آن نهاده است. پیامبر خدا می فرماید:

الضَّیفُ یَرتَحِلُ بذُنوبِ أهلِ البیتِ(بحارالأنوار، ج 75، ص461)؛ میهمان، گناهان اهل خانه را کوچ می دهد.

خانه ای که فرشتگان، حاضر به وارد شدن در آن نباشند تاریک و ظلمانی است و هیچ خیر و برکتی نخواهد داشت. بنابراین اگر در پی نورانیت و معنویت خانه هایمان هستیم و دوست داریم که درهای آسمان به سوی خود و خانواده هامان گشوده شود باید درهای مهمان نوازی را بگشاییم و سفره های محبت را بگسترانیم

5ـ آبادی قیامت

خداوند، نعمت های فراوانی را در اختیار ما قرار داده تا بتوانیم در این سرای زودگذر زندگی کنیم. اما اگر هوشمند باشیم و عاقلانه بیاندیشیم مقداری از این نعمت ها را برای سفر پرخطر قیامت و سرای همیشگی آخرت کنار خواهیم گذاشت.

حتی حیوانات هم این را می دانند که باید مقداری از ارزاق خود را برای روز مبادا انبار کنند و توشه خود را برای روزهای سخت، لبریز نمایند. پیشوایان ما به ما آموخته اند که پذیرایی از میهمان یکی از کارهایی است که توشه آخرت را سنگین می کند و سرای باقی را آباد می گرداند.

هنگامی که امیر مومنان علی علیه السلام وارد بصره شد به منزل یکی از یارانش به نام علاء بن زیاد رفت. وقتی حضرت، خانه بزرگ او را دید به او چنین فرمود:

«این خانه وسیع، در دنیا به چه كار تو مى آید، حال آنكه در آخرت به آن محتاج ترى؟ آرى، اگر بخواهى مى توانى به وسیله چنین خانه اى به آخرت دست یابى. به شرط آن كه در این خانه از میهمان پذیرایى كنى، به خویشاوندانت رسیدگى كنى و حقوق آن را بگزارى؛ در این صورت است كه به وسیله این خانه به آخرت دست یافته اى.» (نهج البلاغة، خطبه 209)

 

سید مصطفی بهشتی


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





[ دو شنبه 27 آذر 1391برچسب:راهی برای آمرزش گناهان , ] [ 18:26 ] [ اکبر احمدی ] [ ]
.: Weblog Themes By Weblog Skin :.
درباره وبلاگ

به وبلاگ من خوش آمدید این وبلاگ یک وبلاگ قرآنی ، مذهبی ، اعتفادی ، تربیتی می باشد که جهت بسط وگسترش فرهنگ قرآنی ایجاد گردیده است
موضوعات وب
امکانات وب